Sosyal Medya

Güncel

Lütfi Elvan: Demirtaş PKK’nın Emir eri!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Demirtaş’ın PKK’nın emir eri gibi davrandığını söyleyerek “Ne talimat alıyorsa onu yerine getiriyor” dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, muhalefetle görüşmenin ‘Yeni Anayasa’ ve ‘BaÅŸkanlık’la ilgili önyargıları kırmayı hedeflediÄŸini söyledi.

SAMÄ°MÄ° DAVRANIÅž BEKLÄ°YORUZ 

Yeni Anayasa konusunda çabalarımıza raÄŸmen sonuç alınamadı. Görüşmelerde, ilk etapta 47, daha sonra 60 madde üzerinde hemfikir olundu. Ancak gördük ki Anayasa konusunda muhalefet partileri samimi deÄŸil. CHP'nin bir klasiÄŸi vardır; onlar konuÅŸurlar ama yapmazlar. Sayın KılıçdaroÄŸlu, 'Darbe anayasasını kaldıracağız' diyor ama diÄŸer taraftan darbe anayasasındaki kurallarla ilgili ÅŸartlar öne sürüyor. Åžimdi bu çeliÅŸmiyor mu? 

BAÅžKANLIÄžI ANLATACAÄžIZ  

Muhalefet partileri, baÅŸkanlık sistemini diktatörlük gibi göstermeye çalışıyorlar. Oysa, dünyada baÅŸkanlık sisteminin olduÄŸu ve demokrasinin çok iyi iÅŸlediÄŸi birçok ülke var. G20 ülkelerine bakın; en güzel örneÄŸi ABD... Biz baÅŸkanlık sistemi derken, diktatörlüğü, antidemokratik uygulamaları falan kastetmiyoruz. Biz, gerçekten demokratik, katılımcı ve Meclis'in güçlü olduÄŸu bir sistemden bahsediyoruz. 

Tartışılsın konuşulsun istiyoruz

Elvan, "7 Haziran seçimleri sonrasında yaÅŸananlara ÅŸahit olduk; tek başına iktidar olmadığı bir ortamda, hele hele Türkiye gibi ülkelerde sıkıntılar yaÅŸanabiliyor. Ä°stikrarsız ortamlara sürüklenme tehlikesi de söz konusu. Dolayısıyla baÅŸkanlık sistemiyle istikrarı saÄŸlamış olacağız. Bunlar tartışılsın, konuÅŸulsun istiyoruz" dedi.  

Yargı çok daha hızlı olmalıydı 

Paralel yapıyla mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayan Elvan, üst düzey firarilerin yakalanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Şüphelilerden önemli bir kısmının yurt dışına kaçtığını hatırlatan Elvan, "Özellikle, Haziran ayı ile 1 Kasım seçimleri arasında yoÄŸun bir kaçış olduÄŸunu gördük. Bu konuda yargının hızlı hareket etmesi gerekirdi" ifadesini kullandı. 

DemirtaÅŸ PKK’nın Emir eri

Elvan, " HDP'nin düşüncesi AB'ye üye olan ülkelerde yer alan YeÅŸiller Partisi gibi bir imaj oluÅŸturmaktı. Ama biz o dönemde de HDP'nin samimi olmadığını; Türkiye'nin birliÄŸi, bütünlüğü, üniter yapısı konusunda hassasiyeti olmadığını söylemiÅŸtik" dedi. Elvan DemirtaÅŸ’ın PKK’nın emir eri gibi davrandığını söyleyerek “Ne talimat alıyorsa onu yerine getiriyor” dedi.

90’lı yıllar uygulaması artık bitti  

Elvan: DemirtaÅŸ; Belçika, Avusturya, Almanya, ABD, Rusya gibi ülkelere gitti. Maalesef, PKK'ya dünyanın destekleri halen devam ediyor. Bu destekler olmasa PKK'nın ayakta kalabilmesi mümkün mü? Silahları nereden alıyor? Bu paralar nereden geliyor? Biz, 90'lı yıllardaki politikayı uygulamaya koysaydık, belki bir mahalleyi bir günde temizleyebilirdik. 

Kıdem tazminatı önemli 

Elvan, ekonomide yapısal reformları hızla hayata geçirmeyi hedeflediklerini ve 3 ay içinde bu adımları atmak istediklerini vurguladı. Esnek çalışma modelleri ve kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemelerin önemine de dikkat çeken Lütfi Elvan, "Bu konulardaki adımları, ilgili tarafları bir araya getirerek hayata geçirmek istiyoruz. Elbette bizim de kendi hazırlıklarımız var" dedi. 

CEO’larla görüşme 15 Ocak’ta 

15 Ocak'ta Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'de yatırımları bulunan CEO'larla bir araya geleceğini kaydeden Elvan, yabancı yatırımcıların ilettikleri eksiklikler konusunda önlemler almak için çalışmalar yapılacağını söyledi. Elvan, 'tr' uzantılı alan adlarını sağlayan ve bu alan adlarının tahsisi yetkisine sahip olan ODTÜ'nün bu yetkiyi BTK'ya devretmesi gerektiğini de ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.